Jan 21, 2007

Lies for dummies..

Τα πιο γλυκά πράγματα στη ζωή κρύβουν κινδύνους... τσιγάρα, ποτά, σεξ, ταχύτητα, ο φραπές ακόμα και η ίδια η φαντασία.

"Hating satan never knew what nice is" λέει ο Chuck D και έχει δίκιο, στη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να ζήσουν με τον λόγο του "Θεού" και στο δρόμο του καλού, έχασαν πολλές όμορφες πτυχές της ζωής που τους δώθηκε. Αν δε πάρεις μια γεύση του πονηρού, του κακού και του ψέματος πώς θα αξιολογήσεις και θα εκτιμήσεις σωστά το αγνό, το καλό και την αλήθεια;

Το βασικότερο όπλο αυτού που τα κολλημένα μυαλά ονομάζουν σατανά (+ καμια δεκαριά άλλες ονομασίες για λόγους marketing) είναι το ψέμα. Όλοι λίγο ή πολύ το έχουμε ζήσει, το έχουμε δει, το έχουμε ακούσει και το έχουμε πει, έτσι και ξέρουμε πως όταν πλάθουμε ένα ψέμα, ένα κομμάτι του εαυτού μας τρίβει τις παλάμες του, την ίδια ώρα που το υπόλοιπο κομμάτι του τις σηκώνει ψηλά σα διαφήμιση του AVA ξύδι και μας φωνάζει "ΝΑ μαλάκα!". Οι ηθικοί διαλέγουν να ακούσουν το δεύτερο μισό του εαυτού τους, το αγγελάκι στον δεξιό ώμο. Αυτοί που θα διαλέξουν το διαβολάκο του λεκέ στον αριστερό θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να πείσουν τον εαυτό τους και κυρίως τους άλλους πως το ψέμα που πρόκειται να πουν είναι η αλήθεια.

Περιττό να πω (αλλά θα το πω) πως ψέμα είναι και η μισή αλήθεια όπως και η απόκρυψη της, επίσης έιναι και οι πολλές και διαφορετικές αλήθειες περίτεχνα κομμένες και ραμμένες ώστε να συμφέρουν μια μειονότητα.

Είναι και αυτό ένα από τα γλυκά και επικύνδινα πράγματα στη ζωή, το ψέμα. Γλυκό αφού μπορείς να τη βγάλεις καθαρή ακόμα κι αν έχεις κάνει "τα αίσχη", μη ξεχνάς πως οι καλύτεροι αρχιτέκτονες ψέματος έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς με περισσότερα ψηφία απ' το τηλέφονο σου. Προφανώς είναι και επικύνδινο γιατί αν έχεις λίγο τα λογικά σου θα το έχεις βάρος στη συνείδησή σου και μόνο που το έπλασες, πριν καν το πεις, αλλά είτε έχεις τα λογικά σου είτε όχι αν σε πάρουν πρέφα την έβαψες! (..μπλε κατα προτίμηση).

Την επόμενη φορά, λοιπον, που θα βρεθείς σε μια δύσκολη κατάσταση θυμίσου:

  • πώς σε μεγάλωσαν οι δικοί σου
  • πως οι πιθανότητες και γενικότερα το σύμπαν είναι εναντίον σου αν διαλέξεις τον αριστερό ώμο
Όσο για το όταν βρεθείς αντιμέτωπος με το ψέμα:

  • να είσαι αμείλικτος
  • να μη δίνεις ποτέ στους άλλους την άνεση να διαλέξουν ώμο, διαβολάκο του λεκέ, AVA ξύδι και άλλα καθαριστικά σπιτιού.





(Πώς σκατά σβήστηκε αυτό;)

No comments: